Voetverzorging tips.

LUISTER NAAR UW VOETEN

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

UW VOETEN WASSEN

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

OOK UW VOETEN HEBBEN BAAT BIJ EEN GOEDE VOCHTREGULERENDE CRÈME

Breng crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!

VOORKOM INGEGROEIDE TEENNAGELS

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening - meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verhopen. de grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

 Druk door slecht passende schoenen,
 het verkeerd (te kort) knippen van de nagels


Contactgegevens: zie ‘Contact’.